Nezavisni parking sistemi Baštenski-sub-lift 6

Baštenski lift

Nezavisni parking sistemi Baštenski-sub-lift 4

O sistemu

Baštenski ili SUB LIFT je „jamski“, sistem za nezavisno parkiranje vozila, bez posade, sa jednim, dva ili tri vozila ispod nivoa tla. Pogodan je za porodične stambene objekte kao i manje poslovne objekte. Glavna karakteristika je savršeno uklapanje u postojeći ambijent, jer postoji mogućnost da najviša platforma bude prekrivena istim materijalom kojim je i okružena u samom dvorištu (trava, beton, asfalt, behaton…).

Preko najviše platforme je moguće prevoziti vozilo ili parkirati ga na istoj. Odavde sledi još jedna od prednosti primene ovog sistema, a to je dalje prelaženje u dubinu dvorišta vozilom, kao preko mosta.

Rukovanje i održavanje sistema su jednostavni, a upravljanje sistemom – touch screen / pritiskom na dugme ili IC karticom. Sistem je pogonjen hidrauličkom pumpom koja se aktivira pri podizanju platforme, a pri spuštanju se bez uključivanja pumpe, otvaranjem ventila platforma „slobodnim padom“ lagano spušta. U slučaju nestanka struje, moguće je, dakle, dignutu platformu pomerati naniže. Takođe, obzirom da su elektromotori na pumpama mali potrošači, za potpuni komfor, t.j. mogućnost pokretanja platforme u momentu kada nema struje, investicija u potreban agregat je višestruko niža od investicije u sam sistem.

Maksimalno vreme isporuke vozila je 45s za platformu na dva nivoa, a 70s za platformu na tri nivoa. Mala brzina hoda, kao i mali broj ciklusa (2-5 dnevno u proseku) čine habanje zanemarljivim, a pouzdanost visokom, pa se održavanje ovih sistema svodi na godišnje čišćenje i podmazivanje.

Nezavisni parking sistemi Baštenski-sub-lift 3
Nezavisni parking sistemi Baštenski-sub-lift 2